Fortsätt till huvudinnehåll

QueerTango - Kurs för nybörjareNytt: QueerTango  kurs för nybörjare
i samarbete med  World Dance Company

Fyra söndagar under hösten! 
Tid: kl. 14.15 – 16.00
söndagen den 7 Oktober  2012 
 + 21/10, 28/10 och 25/11

Plats: World Dance Company, Oceanen
Stigbergstorget 8, andra våningen.
Pris: för 4 gånger kr. 600

Lärare: Kristín & Mikael
Förkunskap: Inga krav 
(en fördel om du har provat på tango någon gång,
 eller kanske lärt dig dansa den ena eller den andra rollen).

Info & anmälan: Kristín Bjarnadóttir 
email: kb.lyng@gmail.com  / SMS: 0709747535


Foto: Mohammad Ghamari

Om lärarna:

Mikael Dexlöv är en mycket uppskattad lärare på Word Dance Company där han undervisar regelbundet i tango tillsammans med en av WDC grundare, Suzanna Bondeson. Förutom utbildning på World Dance Company och workshops på olika festivaler i runtom i Sverige, så har han också gått flera kurser i Queertango och pedagogik.

Mikael undervisar både som följare och som förare; ger även kurser runt om i Sverige och samarbetar med flera danspartners. Mikael: "Det är en stor glädje och väldigt inspirerande att undervisa, jag försöker ta fram så mycket glädje i dansen som möjligt".


Kristín Bjarnadóttir har dansat tango sedan 1996 i Sverige och i övriga Europa lika väl som i Buenos Aires. Hon har utbildat sig hos en rad tangovirtuoser, både som förare och följare; har blivit flitig gäst på queertango festivaler och tagit del av den queera pedagogiken hos pionjärer som Brigitta Winkler, Astrid Weiske och Charlotte Rivero. Hon har ett 20-årigt teaterliv bakom sig, vilket började med tre årig skådespelarutbildning vid Odense Teaters elevskola i Danmark. Dans återkom på schemat och bland lärarna var legendariska Nini Theilade som undervisade i nutida dansimprovisation.
Sedan i april 2012 tar Kristín hand om QueerTango – Praktika,  en gång i månaden i samarbete med World Dance Company. Hon ger också privatlektioner och undervisar mindre grupper ensam eller tillsammans med partner. Uppmärksamhet, tillit och lekfullhet, är några av hennes nyckelord. 

Kristín skriver artiklar och essäer om dans bl.a. för Danstidningen i Stockholm. Hennes berättelse, Världens bästa tanguero finns att läsa HÄR
Hon har också skrivit boken Jag lutar mig mot dig och flyger; prosalyriska texter om tangoberoende och vägen dit.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

QueerTango - Praktika med Kristín

QueerTango – Praktika med Kristín
Lördag, den 21 april, 18:00 – 20:00 Kulturhuset Oceanen, vån 2, Stigbergstorget 8,  Göteborg 
Tema: Caminata  DJ Kristín
Kostnad: kr 40
Obs. kod behövs kontakt: Kristín mobil -SMS – 0709747535  email: kb.lyng@gmail.com

Det efterlängtade lekrummet för normkritisk tango öppnar under våren. Vi utforskar våra roller i tangon och tangons roll i oss. Låt oss inte fastna i en enda dansroll: kan vi föra så kan vi följa och omvänt. Men det kräver övning!  
Tanken är att träffas en till två gånger i månaden och fokusera på olika teman där vi utväxlar erfarenheter i fråga om tangotekniska färdigheter och förhållningssätt.
Kristín, ger även tips på övningar utifrån dagens tema, tillsammans med Karen, Amelie, Bente … Mikael; alla ni som önskar att bidra. Kom och testa dina tangoidéer och låt oss skapa ett forum för QueerTango i Göteborg. Kom!
Vi övar i par, men även ensamma ibland. Kom och var med också du som bara har prövat på några gånger. Kom och ha kul.
Start lördage…

Nybörjarkurs på Lyrön 29-30 augusti - Öppna roller

Sugen på Tango?
Vet inte ...
Om det är så, varför inte ta ut till lyriska Lyrön i helgen för att bekanta dig med grundelementen i den improviserade pardansen!

(Lyrön ligger utan för Orust, det tar 1½ timme att ta sig dit från Göteborg ... skriv efter vägbeskrivning! kollektivt kan  man ta sig till Varekils Bussstation och be om att bli hämtad)

Under lördag och söndag kommer Kristín & Isabella att ge en intensiv nybörjarkurs. Vi kommer att jobba med  Caminata, Abrazo, Cunita, Giros och Ochos. Allt med fokus på samspelet, och hur kontakten fungerar när vi för respektiv följer. Och självklart blir det utrymme för att öva båda rollerna!

Program + info nedan.
Anmälan till info@tunnebacken.se

Facebook info här: https://www.facebook.com/events/1454217118226458/

Välkommen till Lyrön och en intensivkurs i tango! Kristín Bjarnadóttir, som har dansat tango i cirka 20 år, kommer att vara lärare under helgen tillsammans med Isabella Rincón. Läs mer om dem nedan.

Nivå: ”Nybörjare”. Tema för helgen…

På Gång - Väst Pride

Käre vänner,
ni som tittar in på denna blog undrar förstås om det händer något!

Det gör det :)

Efter avslutade kurser på Chalmers - Tangoteknik med Kristín & Fredrik samt 4xgånger Milongakurs under våren, tog jag - Kristín Bjarnadóttir -  till Stockholm och deltog i en Kulturkväll på Aliasteatern, tillsammans med andra författare och dansare. Programmet kan ni se här.
http://www.aliasteatern.com/event/queer-kulturkvall-pa-aliasteatern/http://www.aliasteatern.com/event/queer-kulturkvall-pa-aliasteatern/


Men nu är det Väst Pride som gäller.

I morgon, den 11 juni ska jag undervisa på en QueerTango Workshop tillsammans med bl.a. Isabella Rincón på Väst Pride
kl. 18 - 19.30 på Artisten (ingår i regnbågskvarteret)
ÖSTERLINGSALEN, D504
klicka HÄR för info.Fest på Lördag!
Och på lördag de 14. juni är det fest! från kl. 18 - 21
ARTISTEN, MALMGRENSTUDION, A304
kolla HÄR