tisdag 18 september 2012

QueerTango - Kurs för nybörjareNytt: QueerTango  kurs för nybörjare
i samarbete med  World Dance Company

Fyra söndagar under hösten! 
Tid: kl. 14.15 – 16.00
söndagen den 7 Oktober  2012 
 + 21/10, 28/10 och 25/11

Plats: World Dance Company, Oceanen
Stigbergstorget 8, andra våningen.
Pris: för 4 gånger kr. 600

Lärare: Kristín & Mikael
Förkunskap: Inga krav 
(en fördel om du har provat på tango någon gång,
 eller kanske lärt dig dansa den ena eller den andra rollen).

Info & anmälan: Kristín Bjarnadóttir 
email: kb.lyng@gmail.com  / SMS: 0709747535


Foto: Mohammad Ghamari

Om lärarna:

Mikael Dexlöv är en mycket uppskattad lärare på Word Dance Company där han undervisar regelbundet i tango tillsammans med en av WDC grundare, Suzanna Bondeson. Förutom utbildning på World Dance Company och workshops på olika festivaler i runtom i Sverige, så har han också gått flera kurser i Queertango och pedagogik.

Mikael undervisar både som följare och som förare; ger även kurser runt om i Sverige och samarbetar med flera danspartners. Mikael: "Det är en stor glädje och väldigt inspirerande att undervisa, jag försöker ta fram så mycket glädje i dansen som möjligt".


Kristín Bjarnadóttir har dansat tango sedan 1996 i Sverige och i övriga Europa lika väl som i Buenos Aires. Hon har utbildat sig hos en rad tangovirtuoser, både som förare och följare; har blivit flitig gäst på queertango festivaler och tagit del av den queera pedagogiken hos pionjärer som Brigitta Winkler, Astrid Weiske och Charlotte Rivero. Hon har ett 20-årigt teaterliv bakom sig, vilket började med tre årig skådespelarutbildning vid Odense Teaters elevskola i Danmark. Dans återkom på schemat och bland lärarna var legendariska Nini Theilade som undervisade i nutida dansimprovisation.
Sedan i april 2012 tar Kristín hand om QueerTango – Praktika,  en gång i månaden i samarbete med World Dance Company. Hon ger också privatlektioner och undervisar mindre grupper ensam eller tillsammans med partner. Uppmärksamhet, tillit och lekfullhet, är några av hennes nyckelord. 

Kristín skriver artiklar och essäer om dans bl.a. för Danstidningen i Stockholm. Hennes berättelse, Världens bästa tanguero finns att läsa HÄR
Hon har också skrivit boken Jag lutar mig mot dig och flyger; prosalyriska texter om tangoberoende och vägen dit.Inga kommentarer: