Fortsätt till huvudinnehåll

QueerTango - Kurs för nybörjareNytt: QueerTango  kurs för nybörjare
i samarbete med  World Dance Company

Fyra söndagar under hösten! 
Tid: kl. 14.15 – 16.00
söndagen den 7 Oktober  2012 
 + 21/10, 28/10 och 25/11

Plats: World Dance Company, Oceanen
Stigbergstorget 8, andra våningen.
Pris: för 4 gånger kr. 600

Lärare: Kristín & Mikael
Förkunskap: Inga krav 
(en fördel om du har provat på tango någon gång,
 eller kanske lärt dig dansa den ena eller den andra rollen).

Info & anmälan: Kristín Bjarnadóttir 
email: kb.lyng@gmail.com  / SMS: 0709747535


Foto: Mohammad Ghamari

Om lärarna:

Mikael Dexlöv är en mycket uppskattad lärare på Word Dance Company där han undervisar regelbundet i tango tillsammans med en av WDC grundare, Suzanna Bondeson. Förutom utbildning på World Dance Company och workshops på olika festivaler i runtom i Sverige, så har han också gått flera kurser i Queertango och pedagogik.

Mikael undervisar både som följare och som förare; ger även kurser runt om i Sverige och samarbetar med flera danspartners. Mikael: "Det är en stor glädje och väldigt inspirerande att undervisa, jag försöker ta fram så mycket glädje i dansen som möjligt".


Kristín Bjarnadóttir har dansat tango sedan 1996 i Sverige och i övriga Europa lika väl som i Buenos Aires. Hon har utbildat sig hos en rad tangovirtuoser, både som förare och följare; har blivit flitig gäst på queertango festivaler och tagit del av den queera pedagogiken hos pionjärer som Brigitta Winkler, Astrid Weiske och Charlotte Rivero. Hon har ett 20-årigt teaterliv bakom sig, vilket började med tre årig skådespelarutbildning vid Odense Teaters elevskola i Danmark. Dans återkom på schemat och bland lärarna var legendariska Nini Theilade som undervisade i nutida dansimprovisation.
Sedan i april 2012 tar Kristín hand om QueerTango – Praktika,  en gång i månaden i samarbete med World Dance Company. Hon ger också privatlektioner och undervisar mindre grupper ensam eller tillsammans med partner. Uppmärksamhet, tillit och lekfullhet, är några av hennes nyckelord. 

Kristín skriver artiklar och essäer om dans bl.a. för Danstidningen i Stockholm. Hennes berättelse, Världens bästa tanguero finns att läsa HÄR
Hon har också skrivit boken Jag lutar mig mot dig och flyger; prosalyriska texter om tangoberoende och vägen dit.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

QueerTango - Praktika med Kristín

QueerTango – Praktika med Kristín
Lördag, den 21 april, 18:00 – 20:00 Kulturhuset Oceanen, vån 2, Stigbergstorget 8,  Göteborg 
Tema: Caminata  DJ Kristín
Kostnad: kr 40
Obs. kod behövs kontakt: Kristín mobil -SMS – 0709747535  email: kb.lyng@gmail.com

Det efterlängtade lekrummet för normkritisk tango öppnar under våren. Vi utforskar våra roller i tangon och tangons roll i oss. Låt oss inte fastna i en enda dansroll: kan vi föra så kan vi följa och omvänt. Men det kräver övning!  
Tanken är att träffas en till två gånger i månaden och fokusera på olika teman där vi utväxlar erfarenheter i fråga om tangotekniska färdigheter och förhållningssätt.
Kristín, ger även tips på övningar utifrån dagens tema, tillsammans med Karen, Amelie, Bente … Mikael; alla ni som önskar att bidra. Kom och testa dina tangoidéer och låt oss skapa ett forum för QueerTango i Göteborg. Kom!
Vi övar i par, men även ensamma ibland. Kom och var med också du som bara har prövat på några gånger. Kom och ha kul.
Start lördage…

På Gång - Väst Pride

Käre vänner,
ni som tittar in på denna blog undrar förstås om det händer något!

Det gör det :)

Efter avslutade kurser på Chalmers - Tangoteknik med Kristín & Fredrik samt 4xgånger Milongakurs under våren, tog jag - Kristín Bjarnadóttir -  till Stockholm och deltog i en Kulturkväll på Aliasteatern, tillsammans med andra författare och dansare. Programmet kan ni se här.
http://www.aliasteatern.com/event/queer-kulturkvall-pa-aliasteatern/http://www.aliasteatern.com/event/queer-kulturkvall-pa-aliasteatern/


Men nu är det Väst Pride som gäller.

I morgon, den 11 juni ska jag undervisa på en QueerTango Workshop tillsammans med bl.a. Isabella Rincón på Väst Pride
kl. 18 - 19.30 på Artisten (ingår i regnbågskvarteret)
ÖSTERLINGSALEN, D504
klicka HÄR för info.Fest på Lördag!
Och på lördag de 14. juni är det fest! från kl. 18 - 21
ARTISTEN, MALMGRENSTUDION, A304
kolla HÄR

På gång

Ett nytt år har börjat stråla in i ens liv - eller är det omvänt? En del tango har vi åtminstone att se fram de närmaste veckorna.

A)

Söndagen den 12 januari återupptas vår allvarsamma lekstuga:

Cambio de Roles - QueerTangoPraktika med Kristín i samarbete med World Dance Company 
Plats: Kulturhuset Oceanen vid Stigbergstorget, lilla salen andra våningen.
tid: 17 - 20 Entré: kr. 50
obs. Dörrkod till bakdörr behövs: Kontakt Kristin innan kl. 17 för SMS 0709 747535
Samma koncept som sist: Efter en akademisk kvart kör vi igång med gemensamma övningar.
Från kl. 18 övar vi fritt.

Alla välkomna! kom tillsammans med vänner, en älskling eller bara dig själv.
B)  

Helgen 18 - 19 januari blir det kurs på Kvinnofolkhögskolan med Malin och Kristín. Tangokursen körs paralellt med en salsakurs och på kvällen blir det dansfest. Skolan är öppen för kvinnor och transpersoner och anmälan gör du direkt på skolans hemsida, där det finns närmare beskrivning:/http://kvinnofolkhogskolan.se/kurser-ansokan/korta-kurser/que…